Hoe kies je de juiste zwemkleding voor je lichaamstype?

Hoe kies je de juiste zwemkleding voor je lichaamstype?

Goed zittende dames badmode vinden is niet altijd gemakkelijk. Op de hanger ziet een bikini of badpak er vaak prachtig uit, maar als je hem dan aantrekt is het vaak een heel ander verhaal. Waar ligt dat aan en hoe kies je in één keer de juiste zwemkleding? De oplossing is eenvoudig. Ken je figuur.

17 mei 2024

De omgekeerde driehoek

Dit figuur wordt gekenmerkt door een smalle taille en schouders die breder zijn dan de heupen. Koop een bikini met een opvallend broekje. Een kleurrijk bikinibroekje en bikini’s met decoratieve ruches of laagjes zijn ideaal. Bikini's met hipsters, broekjes met pijpjes en shorts zijn geschikt voor jouw lichaamstype.

De driehoek

Ook wel bekend als ‘de peer’. Dit type wordt gekenmerkt door relatief smalle schouders en brede heupen. Draag een opvallende of gelaagde bikinitop en een effen broekje. Zwemkleding met bandjes die in de nek worden geknoopt staat jou erg goed. Kies voor tops met patronen om de aandacht vooral op je bovenlichaam te richten. Vooral plastische patronen zien er erg mooi uit. Vermijd broekjes met een hoge taille en kies liever voor een heupbroekje.

De appel

Een brede borst, een vrijwel onmerkbare taille en een vrij grote buik. De schouders en heupen zijn relatief smal. Er is veel mooie zwemkleding voor volslanke vrouwen: hoog uitgesneden badpakken en tankini's. Ook een monokini of een corrigerend badpak is een goede keuze.  Met dit soort zwemkleding bedek je je buik en wordt je figuur optisch smaller.

De zandloper

Je schouders en heupen zijn even breed en je taille is smal. Het enige wat je hoeft te doen is je vrouwelijke rondingen te accentueren. Gewone bikini's, triangel bikini’s, strapless zwemkleding en badpakken in een bijzondere kleur of met een patroon zijn perfect voor jou. Wees ook niet bang voor een kleurrijk bikinibroekje, dat kun jij prima hebben. Je kunt ook een Bardot-topje dragen of een sexy Braziliaanse bikini die je billen deels bloot laat.

Atletisch figuur

De overgang tussen je heupen en taille is vrijwel onmerkbaar. Ideaal is zwemkleding met een heupbroekje of broekje met heupbandjes, of een hoog uitgesneden broekje om je vrouwelijkheid te benadrukken. Ook badpakken met een tailleband zijn een goede keuze om je taille te accentueren. Voorgevormde cups of push-up tops zorgen voor een oogverblindend decolleté. Wees niet bang voor patronen, kleur, franje of ruches.